zondag 22 november 2009

Mei tai deel 4

In principe heb je nu al een bruikbare mei tai, maar mooi is hij nog niet. Daar gaan we nu eens werk van maken!

Leg je tussenlaag met vastegstikte banden op tafel.
Neem je andere twee lappen stof erbij. Let goed op de volgorde. Dit is heel belangrijk.
Onderaan ligt dus de tussenlaag. bovenste banden met lelijke kant naar boven, onderste banden met mooie kant naar boven. daar bovenop leg je je achterkant met de mooie kant naar je toe. Ik heb zelf "binnenkant" geschreven om aan te duiden dat dat de lelijke kant was. Dat schrijven geen probleem is. Bovenop deze laag leg je nu je mooie sierstofje met de lelijke kant naar je toe. Dus de 2 mooie kanten van je mei tai liggen naar elkaar toe. (enkele foto's verduidelijken dit hier, hier en hier)

Alles vast spelden foto.
Opgepast, ter hoogte van elke band moet je een opening laten als je gaat stikken. Ook hier een markering als geheugensteuntje plaatsen op 2cm van de band. foto en foto. Let er goed op telkens goed vast te zetten als je begint en eindigt aan zo een opening. Deze stikkingen krijgen straks nog wat te verduren. Bij 1 van de openingen van de lange banden heb ik trouwens ipv 2cm 1 keer wat meer genomen. 4cm. Zo is er straks meer ruimte om gans je mei tai door te steken.

Nu kan je alles stikken op 1,6cm van de rand. Rondom rond de mei tai, maar niet vergeten te stoppen aan elke band!!! foto

Dit wordt het resultaat: foto. Op de achterkant is dit beter te zien: foto


Nu keer je de mei tai binnenste buiten via het gat met iets grotere opening. Omdat ik hoorde dat enkelen bij deze stap vast zaten heb ik een serie foto's genomen, mijn hand blijft steeds bij dezelfde opening:
hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier

Nu is je mei tai binnenste buiten gekeerd. foto
Haal de banden telkens via hun eigen opening naar buiten: foto en foto.
Dit is het voorlopige eindresultaat: foto


Nog wat afwerking en we zijn er!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten