zondag 22 november 2009

Zelf een mei tai maken deel 1

Ik heb mijn best gedaan om elke stap te fotograferen. Indien er nog vragen zijn, stel ze gerust. We zijn er om te helpen he ;).

Nog even een opmerking: dit is niet dé manier om een mei tai te maken. dit is gewoon MIJN manier. Iedereen doet het wat op zijn eigen manier. Dit is miss gewoon een leidraad voor sommigen die ergens vast zitten.


Ok, hier gaan we!

Eerst en vooral een heel moeilijke maar o zo belangrijke taak: stofjes kiezen!
Je hebt 2 of 3 kleuren nodig. De stof voor de banden moet vooral stevig zijn, de andere twee stoffen steekt het niet zo nauw. Die zijn er ter versiering.

Dan knippen. Heel scary, maar het MOET nu eenmaal gebeuren.

Uit de stevige stof van de banden knip je

- 2 lappen van 25cm * 200cm (indien je zwaar gebouwd bent best 220cm)

- 2 lappen van 25cm * 100cm (hier ook beter 110cm indien zwaarder gebouwd)

- 1 lap die er ongeveer als volgt uit ziet:


  • breedte bovenaan (breedste punt): 49cm; foto

  • breedte onderaan 41cm; foto

  • lengte van streep tot onderaan: 60cm; foto

  • lengte van streep tot bovenaan: 10cm. foto


Je kan de flap hoekig maken of wat ronder net als ik, dat is eigen keuze.

Plooi die in de lengte dubbel, de beide kanten moeten elkaar exact overlappen. Hier kan je wat bijknippen indien nodig foto (het gaat om de rode lap op de foto, het roze is niet van belang)

Neem een mooi sierstofje dat je voor de voorkant wil gebruiken en teken de vorm er gewoon op over. Knip uit.

Neem ook een mooi stofje voor de achterkant. (let op, dit valt later als flap een klein stukje over je voorkant heen, zorg dat ze bij elkaar passen.) Ook hier de vorm gewoon op overtekenen en uitknippen. Ik heb als achterste stofje hetzelfde genomen als dat voor mijn banden.

Nu heb je volgende stukken klaar liggen: foto

Het is miss wat verwarrend doordat ik als achterkant en als tussenlaag dezelfde kleur heb genomen. Daarom heb ik wat op dat lapje voor de tussenlaag gekrabbeld. Later zul je dit toch niet zien, aangezien die in de mei tai weg zal zitten. Ik heb het hier dus over de laag die geknipt werd uit de stevige stof (net als de banden). Die heb ik gemarkeerd met MIDDEN. (foto) Op de foto staan van links naar rechts dus "tussenlaag", "achterkant" en "voorkant".

Voila, zover zijn we al!


1 opmerking:

  1. hallo, wilde u even bedanken voor de zeer goede uitleg om de mai tai te maken ik heb hem net gemaakt op een klein 2 uurtjes dus dat is zeer leuk ! dankje !
    groetjes Kelly

    BeantwoordenVerwijderen