dinsdag 1 december 2009

draagjas deel 3

Voor we nu alles aanéén zetten, moet er eerst nog een afwerking komen aan de bovenste rand van het gat. Dus aan je jas zelf, de horizontale lijn.
Qua stof kan je zelf wat kiezen. Mijn eerste draagtrui heb ik fleece gekozen, maar dat werkt heel lastig én het is wel vervelend voor je kindje. Er komen allemaal pluisjes in het mondje, want dit komt op ongeveer die hoogte. ze zitten er met hun wangetje meestal tegen als ze in slaap vallen, dus een echt ruw stofje is ook niet aan te raden.
Ik had nog een zacht maar niet-pluizend ikea-stofje liggen. Zwart. Ideaal. Een stukje uitknippen van 5cm op 25cm.

Leg dit met goeie kanten tegen elkaar op de horizontale streep, wel aan je jas zelf! (Je flap met de beide fleece-lappen aan, leg je even wat opzij dus.)
Vastpinnen foto en stikken.

Als je opzij nog wat overschot hebt, dan plooi je die naar binnen toe, zodat het gelijk loopt met de verticale lijnen. foto en foto.

Daarna plooi je het bovenste randje van je kleine lapje stof ook een boordje om (foto)
Plooi dit lapje nu helemaal om naar de binnenkant van de jas. foto van de binnenkant.
Vastpinnen maar zorg dat je naalden nog genoeg uit de stof steken zodat je bij het omdraaien van je jas, nog steeds uitstekende naalden ziet. foto
Draai dan je jas weer met de mooie kant naar je toe. foto
Stik nu op exact dezelfde plaats als daarnet weer vast. Dus zo. Dit zorgt voor een afgewerkte look. foto en foto.

Nu mag alles aan elkaar!
Om te tonen hoe ik mijn jas exact leg, een paar stap voor stap voor stap foto's. Een woordje uitleg: tussen stap 1 en stap 2 heb ik gewoon de rechterkant van mijn jas omgeklapt op de linkerkant ervan. Leg dan de flap jas en lap fleece met mooie kant tegen elkaar en pin vast. Daarna stikken. Onderaan beginnen. Het is een beetje gefoefel om alles heel mooi en netjes te krijgen. Zorg er onderaan voor dat je geen gaatjes hebt. Bovenaan mag ook wat gefoefel hoor om geen openingen te hebben. Doe hetzelfde aan de andere kant.

Bewonder het resultaat. foto

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maakte een tijdje geleden al een draagjas van mijn oude jas die nog in de kast hing. In het "nekstuk" van de baby/peuter maakte ik een tunnel met een koordje erdoor. Vooraan op mijn schouders naaide ik lusjes waardoor het koordje zit en aan de 2 koordeinden zitten koordstoppers. En zo kan ik de koord aanspannen zodat de jas mooi in het nekje aansluit en er geen kou in kan.

    Vorige week gingen we naar de zoo maar vertrok ik zonder kind op de rug. En dus ja, had ik een jas met gat er in. Ik kon wel de koordjes aanspannen zodat er geen gapend gat was maar de "zak" hing er natuurlijk nog wel. Dus die drukknopen vind ik ook wel een geweldig goed idee. Ik ga eens kijken of ik dat bij mijn jas nog kan fiksen. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen